• Nowy
Kasumi Damascus Santoku kuty japoński nóż 130mm (K-84013)
Kasumi Damascus Santoku kuty japoński nóż 130mm (K-84013)
Kasumi Damascus Santoku kuty japoński nóż 130mm (K-84013)
Kasumi Damascus Santoku kuty japoński nóż 130mm (K-84013)
Kasumi Damascus Santoku kuty japoński nóż 130mm (K-84013)
Kasumi Damascus Santoku kuty japoński nóż 130mm (K-84013)
Kasumi Damascus Santoku kuty japoński nóż 130mm (K-84013)
Kasumi Damascus Santoku kuty japoński nóż 130mm (K-84013)

Kasumi Damascus Santoku kuty japoński nóż 130mm (K-84013)

698,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

 ✭ Kurier 17zł   ✭ Paczkomat 13zł

Kasumi Damascus Santoku z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10 wykończony 32 warstwowym damastem. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z drewna pakka. Uwaga!!! Bardzo ostre!!! W 2002 roku noże "KASUMI" zdobyły nagrodę Design Plus Award na targach Ambiente Messe w Niemczech.

Damascus - najwyższa seria noży kuchennych Kasumi. Głownie wykonano ze stalowej "kanapki", w której twardy rdzeń z VG-10 otulony jest dwiema warstwami 32 warstwowego damastu ze stali nierdzewnej. Charakterystyczny wzór damastu powstaje poprzez skucie ze sobą wielu warstw stali, podobnie jak robiono to w japońskich mieczach.  

VG-10 – gatunek wysokowęglowej nierdzewnej stopowej stali narzędziowej stworzonej specjalnie do wyrobu wysokogatunkowych ostrzy i noży. Receptura stali opracowana w Japonii przez Takefu Special Steel co. Ltd, której siedziba mieści się w Takefu, w Prefekturze Fukui. Początkowo wykorzystywana w produkcji noży kuchennych, szybko znalazła zastosowanie jako doskonały materiał na ostrza użytkowe. Ze względu na restrykcje w imporcie, niemal wszystkie noże ze stali VG-10 produkowane są Seki w Japonii.

Santoku - posiada ostrze cieńsze od tradycyjnego noża szefa kuchni, które stopniowo zaokrągla się na końcu tworząc prostszą krawędź. Szeroka głownia z krawędzią tnącą z lekkim brzuścem pozwala zarówno kroić ruchem prostym, jak i siekać. Idealny nóż o szerokim zastosowaniu dobrze radzi sobie zarówno z krojeniem w cienkie plasterki mięsa i ryb. Pozwala na długotrwałe krojenie twardych produktów, bez obawy o zmęczenie dłoni. Profesjonalni kucharze docenią nóż japoński Santoku za możliwość wysokiego i niskiego krojenia.

Głownia - niezwykle ostra o kształcie Santoku, idealna do wszelakich prac w kuchni. Wysoko hartowany rdzeń z VG-10 został mieszczony pomiędzy dwoma warstwami 32 warstwowego damastu ze stali nierdzewnej, których zadaniem jest chronienie rdzenia przed korozją i uszkodzeniami mechanicznymi. Ostrze wyprowadzono szlifem pełnym płaskim (Full Flat Grind) który gwarantuje świetne właściwości cięcia.

Rękojeść - z laminowanego drewna pakka. Ergonomicznie ukształtowana, umożliwia długą pracę bez zmęczenia dłoni. Odporna na wysoką temperaturę i agresywną chemię czyszczącą.

UWAGA!
Nóż można czyścić w zmywarce, dla przedłużenia jego żywotności zaleca się jednak mycie ręczne w łagodnym detergencie.

Made in Japan
Kasumi to wiosenna mgła, dobrze znane zjawisko w Japonii, które osiada nad górami i osłoniętymi dolinami wiejskiej Japonii. Wzór na głowni stara się oddać piękno i tajemniczość tego zjawiska. Noże Kasumi produkowane są w Seki City słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. 

Dane techniczne:
Numer produktu: 84013
Nazwa produktu: Kasumi Damascus Mini Santoku

Długość całkowita: 240.0 mm / 9.45"
Długość głowni: 130.0 mm / 5,12"
Grubość głowni: 2.0 mm / 0.079"
Długość rękojeści: b.d.
Grubość rękojeści: b.d.
Waga: 110.0 g / 3.88 oz

Materiał głowni: VG-10 Core / 32 layers Damast
Twardość głowni: 59-60 HRC
Szlif ostrza: Flat
Wykończenie głowni: Damast

Materiał rękojeści: Pakka Wood
Kolor wykończenie rękojeści: Black

Pochwa (kabura): Brak
Akcesoria dodatkowe: Brak

Projekt: Kasumi
Marka: Kasumi
Producent: Sumikama Cutlery mfg. co., ltd. Japonia
Kraj pochodzenia: Japonia

 

 We ship to EU countries.
Kasumi
K-84013
1 Przedmiot

Opis

Blokada
dane do uzupełnienia
Materiał rękojeści
dane do uzupełnienia
Rodzaj noża
dane do uzupełnienia
Długość towaru w centymetrach
35
Wysokość towaru w centymetrach
3
Szerokość towaru w centymetrach
8
Waga gabarytowa w gramach
140
Materiał głowni
VG-10
Grubość głowni
dane do uzupełnienia
Szlif głowni
dane do uzupełnienia
Sposób otwierania
dane do uzupełnienia
UWAGA!
Ostrzeżenie i informacje o bezpieczeństwie dotyczące noża
Pokrowiec / etui
dane do uzupełnienia
Długość całkowita noża
dane do uzupełnienia
suwak-Długość głowni (mm)
130
suwak-Waga noża (g)
110

Dane dystrybutora (rozwiń)
Sharg AG sp. z o.o.
ul. Rożnowska 6
04-213 Warszawa
tel. +48511437999
[email protected]

phone
phone