• Nowy
Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)
Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)
Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)
Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)
Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)
Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)

Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)

238,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

 ✭ Kurier 17zł   ✭ Paczkomat 13zł

Kasumi Tora Santoku wytwarzane ręcznie przez doświadczonych japońskich rzemieślników tymi samymi metodami co tradycyjne japońskie miecze. Ostrze z litej, wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej o doskonałych parametrach cięcia, odporności na rdzę i łatwości ponownego ostrzenia. Okrągła rękojeść z drewna magnolii utwardzanego czarną żywicą epoksydową, zapewnia wygodę uchwytu, długotrwałą lekkość i dobre wyważenie.

Tora - seria ręcznie wytwarzanych noży kuchennych w której połączono doskonałą jakość wykonania znaną z wyższych serii noży Kasumi, z bardzo atrakcyjną ceną. 

Santoku - połączenie tradycyjnego noża szefa kuchni oraz tasaka. Szeroka głownia z krawędzią tnącą z lekkim brzuścem pozwala zarówno kroić ruchem prostym, jak i siekać. Idealny nóż o szerokim zastosowaniu dobrze radzi sobie zarówno z krojeniem mięsa bez kości, jak i siekaniem czy szatkowaniem warzyw oraz owoców. Pozwala na długotrwałe krojenie twardych produktów, bez obawy o zmęczenie dłoni. Profesjonalni kucharze docenią nóż japoński Santoku za możliwość wysokiego i niskiego krojenia. 

Głownia - niezwykle ostra o kształcie Santoku, idealna do wszelakich prac w kuchni. Ostrze wyprowadzono szlifem pełnym płaskim (Full Flat Grind), który gwarantuje świetne właściwości cięcia.

Rękojeść - z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Ergonomicznie ukształtowana, umożliwia długą pracę bez zmęczenia dłoni. Odporna na wysoką temperaturę i agresywną chemię czyszczącą.

UWAGA!
Nóż można czyścić w zmywarce, dla przedłużenia jego żywotności zaleca się jednak mycie ręczne w łagodnym detergencie.

Made in Japan
Kasumi to wiosenna mgła, dobrze znane zjawisko w Japonii, które osiada nad górami i osłoniętymi dolinami wiejskiej Japonii. Wzór na głowni stara się oddać piękno i tajemniczość tego zjawiska. Kasumi produkowane są w japońskim mieście Seki słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży.

Dane techniczne:
Numer produktu: 36841
Nazwa produktu: Kasumi Tora Santoku

Długość całkowita: 295.0 mm / 11.6"
Długość głowni: 165.0 mm / 6.50"
Grubość głowni: 2.0 mm / 0.079"
Długość rękojeści: b.d.
Grubość rękojeści: b.d.
Waga: 100.0 g / 3.53 oz

Materiał głowni: Molybdenum Vanadium high carbon stainless steel
Twardość głowni: b.d.
Szlif ostrza: Flat
Wykończenie głowni: Satin

Materiał rękojeści: Magnolia Wood
Kolor wykończenie rękojeści: Black

Pochwa (kabura): Brak
Akcesoria dodatkowe: Brak

Projekt: Kasumi
Marka: Kasumi
Producent: Sumikama Cutlery mfg. co., ltd. Japonia
Kraj pochodzenia: Japonia

 

 We ship to EU countries.
Kasumi
36841
2 Przedmioty

Opis

Materiał rękojeści
dane do uzupełnienia
Blokada
dane do uzupełnienia
Rodzaj noża
dane do uzupełnienia
Długość towaru w centymetrach
37
Wysokość towaru w centymetrach
3
Szerokość towaru w centymetrach
9
Waga gabarytowa w gramach
166.5
Materiał głowni
MoV
Grubość głowni
dane do uzupełnienia
Szlif głowni
dane do uzupełnienia
Sposób otwierania
dane do uzupełnienia
UWAGA!
Ostrzeżenie i informacje o bezpieczeństwie dotyczące noża
Pokrowiec / etui
dane do uzupełnienia
Długość całkowita noża
dane do uzupełnienia
suwak-Długość głowni (mm)
165
suwak-Waga noża (g)
100

Dane dystrybutora (rozwiń)
Sharg AG sp. z o.o.
ul. Rożnowska 6
04-213 Warszawa
tel. +48511437999
[email protected]

phone
phone