• Nowy
Kasumi H.M. Chef 200mm kuty japoński nóż szefa, stal młotkowana VG10 (78020)
Kasumi H.M. Chef 200mm kuty japoński nóż szefa, stal młotkowana VG10 (78020)
Kasumi H.M. Chef 200mm kuty japoński nóż szefa, stal młotkowana VG10 (78020)
Kasumi H.M. Chef 200mm kuty japoński nóż szefa, stal młotkowana VG10 (78020)
Kasumi H.M. Chef 200mm kuty japoński nóż szefa, stal młotkowana VG10 (78020)
Kasumi H.M. Chef 200mm kuty japoński nóż szefa, stal młotkowana VG10 (78020)

Kasumi H.M. Chef 200mm kuty japoński nóż szefa, stal młotkowana VG10 (78020)

848,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

 ✭ Kurier 17zł   ✭ Paczkomat 13zł

Kasumi H.M. Chef z rdzeniem ze stali nierdzewnej VG-10, wykończony charakterystycznymi śladami po kuciu. Wykonany tymi samymi metodami co miecze samurajskie, z wygodną, europejską rękojeścią z polipropylenu. Uwaga!!! Bardzo ostre!!!

H.M. (Hammered) - w kolejności druga od góry rodzina noży kuchennych Kasumi. Głownie wykonano ze stalowej "kanapki", w której twardy rdzeń z VG-10 otulony jest dwiema warstwami miękkiej stali nierdzewnej. Charakterystyczny wzór młotka po obu stronach głowni to efekt kucia na gorąco przez 300 tonową maszynę, dzięki czemu stal jest mocniejsza, a ślady po kuciu doskonale widoczne. 

VG-10 – gatunek nierdzewnej narzędziowej stali stopowej stworzonej w Japonii specjalnie do wyrobu wysokogatunkowych ostrzy i noży. Receptura stali została stworzona przez Takefu Special Steel co. Ltd, której siedziba mieści się w Takefu, w Prefekturze Fukui. Początkowo wykorzystywana w produkcji noży kuchennych, szybko znalazła zastosowanie jako doskonały materiał na ostrza użytkowe. Ze względu na restrykcje w imporcie, niemal wszystkie noże ze stali VG-10 produkowane są Seki w Japonii.

Głownia - niezwykle ostra o kształcie Chef, idealna do wszelakich prac w kuchni. Wysoko hartowany rdzeń z VG-10 został mieszczony pomiędzy dwoma warstwami stali nierdzewnej SUS410, której zadaniem jest chronienie rdzenia przed korozją i uszkodzeniami mechanicznymi. Młotkowane wykończenie zwane Tsuchime oprócz walorów estetycznych ma również zastosowanie praktyczne - zapobiega przywieraniu jedzenia do głowni podczas cięcia. Ostrze wyprowadzono szlifem pełnym płaskim (Full Flat Grind) który gwarantuje świetne właściwości cięcia.

Rękojeść - wykonane z tworzywa. Ergonomicznie ukształtowana, umożliwia długą pracę bez zmęczenia dłoni. Odporna na wysoką temperaturę i agresywną chemię czyszczącą.

UWAGA!
Nóż można czyścić w zmywarce, dla przedłużenia jego żywotności zaleca się jednak mycie ręczne w łagodnym detergencie.

Made in Japan
Kasumi to wiosenna mgła, dobrze znane zjawisko w Japonii, które osiada nad górami i osłoniętymi dolinami wiejskiej Japonii. Wzór na głowni stara się oddać piękno i tajemniczość tego zjawiska. Noże Kasumi produkowane są w Seki City słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży. 

Dane techniczne:
Numer produktu: 78020
Nazwa produktu: Kasumi H.M. Chef

Długość całkowita: 345.0 mm / 13.6"
Długość głowni: 200.0 mm / 7,87"
Grubość głowni: 2.0 mm / 0.079"
Długość rękojeści: b.d.
Grubość rękojeści: b.d.
Waga: 190.0 g / 6.7 oz

Materiał głowni: VG-10 Core / SUS410 outer layers
Twardość głowni: 60 HRC
Szlif ostrza: Flat
Wykończenie głowni: Tsuchime (Hammered)

Materiał rękojeści: Tworzywo
Kolor wykończenie rękojeści: Black

Pochwa (kabura): Brak
Akcesoria dodatkowe: Brak

Projekt: Kasumi
Marka: Kasumi
Producent: Sumikama Cutlery mfg. co., ltd. Japonia
Kraj pochodzenia: Japonia

 We ship to EU countries.
Kasumi
K-78020
2 Przedmioty

Opis

Blokada
dane do uzupełnienia
Materiał rękojeści
dane do uzupełnienia
Rodzaj noża
dane do uzupełnienia
Długość towaru w centymetrach
46
Wysokość towaru w centymetrach
3
Szerokość towaru w centymetrach
8
Waga gabarytowa w gramach
184
Waga
dane do uzupełnienia
Materiał głowni
dane do uzupełnienia
Długość głowni
dane do uzupełnienia
Grubość głowni
dane do uzupełnienia
Długość całkowita
dane do uzupełnienia
Szlif głowni
dane do uzupełnienia
Sposób otwierania
dane do uzupełnienia
TYL-Allegro
OK
phone
phone