- Nowy


✭ Kurier 17zł ✭ Paczkomat 13zł
Pudding jaglany z mango i marakują od Lyommy to doskonały pomysł na egzotyczne śniadanie bądź deser. Ten lekki posiłek to doskonałe rozwiązanie na uzupełnienie energii w trakcie podróży bądź pracy, wystarczy zalać gorącą wodą i odczekać 10 minut, aby cieszyć się wyśmienitym smakiem.
Danie liofilizowane, w którego skład wchodzi kasza jaglana, została ugotowana w napoju kokosowym z zawartością ekstraktu z kokosa na poziomie 75%. Egzotyczny smak dania nadaje dodatek marakui i banana.
W posiłku znajdziemy również kawałki mango i wiórki kokosowe, które nadają charakterystyczny smak temu turystycznemu śniadaniu.
Pudding jaglany z mango i marakują powstał bez dodatku konserwantów oraz ulepszaczy smaku. Danie liofilizowane zawiera naturalne cukry z bananów oraz syropu z agawy.
Proces liofilizacji polega na suszeniu żywności w temperaturze poniżej -40°C pod ciśnieniem atmosferycznym. Wtedy następuje sublimacja lodu (usuwanie wodę z zamrożonego produktu), z pominięciem fazy skraplania. Dzięki liofilizacji żywności traci niemal całą wodę, zachowuje jednocześnie wszystkie swoje właściwości.
Poza doskonałym smakiem żywność liofilizowana Lyommy charakteryzuje się idealnym dopasowaniem do potrzeb długotrwałych trekkingów lub przechowywania w charakterze prepperingu.
Niemal zupełny brak zawartości wody zabezpiecza je przed rozwijaniem się grzybów i bakterii. Co więcej, znacząco obniża ich masę, dzięki czemu nie będą stanowiły odczuwalnego dodatku do bagażu, co z pewnością docenimy podczas górskich wędrówek.
Skład posiłku: ugotowana kasza jaglana 66 %, pulpa z marakui 10 %, mango 8 %, banan, napój kokosowy (ekstrakt z kokosa 75 %, woda), wiórki kokosowe, syrop z agawy.
Cechy puddingu jaglanego Lyommy:
Opis
Dane dystrybutora (rozwiń)