• Nowy

Nóż Santoku Victorinox Swiss Classic 6.8523.17B

189,10 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

 ✭ Kurier 17zł   ✭ Paczkomat 13zł

Nóż Santoku Victorinox Swiss Classic to to wszechstronne narzędzie kuchenne o ostrzu 17 cm do krojenia mięsa, ryb i warzyw.

Termin Santoku oznacza japońskie podejście do koncepcji uniwersalnego noża kuchennego, który może być wykorzystywany do wielu zadań i przygotowania różnego typu potraw.

Cechy noża kuchennego Victorinox Santoku:

  • Niezwykle uniwersalny profil gwarantujący możliwość wszechstronnego wykorzystania
  • Żłobienia w głowni zapobiegające przywieraniu do niej krojonych warzyw
  • Bardzo dobrze sieka, plastruje i kroi w kostkę
  • Wyprodukowany w Szwajcarii nóż Santoku z ryflowanym ostrzem
  • Ergonomiczna rękojeść i wyjątkowo ostre ryflowane ostrze
  • Rękojeść z tworzywa TPE

Ostrze ze stali nierdzewnej ma ryflowanie wzdłuż całej krawędzi tnącej, zapobiegające przywieraniu do niej krojonych warzyw i mięs.

Szeroka głownia ułatwia przenoszenia pokrojonych produktów do naczyń, może posłużyć także do rozgniatania czosnku. Duże gabaryty powodują, że Victorinox Santoku świetnie sprawdzi się podczas krojenia większych owoców i warzyw np. kapusty, arbuza lub cukini.

Nóż dla szefa kuchni w ofercie sklepu Kolba.pl

Wysoko usytuowany chwyt chroni kłykcie dłoni przed kontaktem z deską. Rękojeść noża została wykonana z tworzywa TPE.

Dzięki bardzo dobremu wyważeniu, niskiej wadze i specjalnemu kształtowi nóż jest wygodny w użytkowaniu oraz będzie chętnie wykorzystywany przez każdego miłośnika gotowania.

Victorinox
253-148
1 Przedmiot

Opis

Typ stali
nierdzewna
Pochewka
brak
Producent
Victorinox, Szwajcaria
Typ noża
stała klinga
Materiał okładzin
tworzywo sztuczne
Profil głowni
Santoku
phone
phone