Żywność liofilizowana LyoFood Zupa krem brokułowo-szpinakowy z Mozarellą i pestkami dyni 370 g

28,60 zł
Brutto

 

 ✭ Kurier 17zł   ✭ Paczkomat 13zł

Myśląc o liofilizowanej żywności z reguły mamy przed oczami owoce lub potrawy oparte na ryżu i mięsie. Nowa kolekcja LyoFood pozwoli nam cieszyć się smakiem bogatych i rozgrzewających zup, które z pewnością docenimy w roli lekkiego, aczkolwiek pożywnego lunchu w terenie. Skorzystaj z unikalnych kompozycji kremowych liofilizatów LyoFood i zapewnij sobie prawdziwą przyjemność z jedzenia na łonie natury. Wersja bazująca na kremie brokułowo-szpinakowym wzbogaconym smakiem mozarelli oraz pestek dyni.

Liofilizowane zupy Lyofood wyróżniają się:
  • Zachowaniem doskonałego smaku oraz kremowej konsystencji oryginalnej potrawy
  • Zdrową formułą pozbawioną jakichkolwiek chemicznych dodatków konserwujących
  • Niezwykle niską wagą, dzięki czemu będą stanowiły idealną przekąskę trekkingową
  • Odpornością na długie przechowywanie przy zachowaniu zalecanych warunków
  • Lekkim, skutecznie izolującym przed warunkami otoczenia opakowaniem

Żywność liofilizowana Lyofood - kremowe zupy idealne na lunch w terenie

 

Sekretem właściwości racji żywnościowych Lyofood jest proces pozbawiania żywności wody zwany liofilizacją. Wody nie usuwa się poprzez odparowanie pod wpływem temperatury, lecz doprowadzając ją najpierw do postaci stałej, a następnie przeprowadzając sublimację, która pozbawia tkanki zawartości wody. Dzięki temu jedzenie zachowuje strukturę, największą możliwą część wartości odżywczych, a wraz z tym pełnię smaku. Sprawia to, że liofilizowane potrawy Lyofood smakują przepysznie, będąc jednocześnie pozbawione wad swojej oryginalnej postaci.

Żywność liofilizowana Lyofood - ultralekkie polskie racje żywnościowe

 

Poza doskonałym smakiem żywność liofilizowana Lyofood charakteryzuje się idealnym dopasowaniem do potrzeb długotrwałych trekkingów lub przechowywania w charakterze prepperingu. Liofilizaty Lyofood dzięki metodzie produkcji oraz odpowiedniemu opakowaniu charakteryzują się przydatnością do spożycia rzędu 3 lat. Niemal zupełny brak zawartości wody zabezpiecza je przed rozwijaniem się grzybów i bakterii. Co więcej, znacząco obniża ich masę, dzięki czemu nie będą stanowiły odczuwalnego dodatku do bagażu, co z pewnością docenimy podczas górskich wędrówek.

 

Lyofood
508-035
4 Przedmioty

Opis

Producent
LyoFood, Polska
Typ żywności
liofilizat
Typ opakowania
opakowanie typu doypack z struną na krótszej krawędzi
phone
phone