Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)
Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)
Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)
Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)
Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)
Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)

Kasumi Tora Santoku nóż japoński 165mm (K-36841)

238,00 zł
Brutto
Ostatnie sztuki w magazynie

 

 ✭ Kurier 17zł   ✭ Paczkomat 13zł

Kasumi Tora Santoku wytwarzane ręcznie przez doświadczonych japońskich rzemieślników tymi samymi metodami co tradycyjne japońskie miecze. Ostrze z litej, wysokowęglowej molibdenowo-wanadowej, japońskiej stali nierdzewnej o doskonałych parametrach cięcia, odporności na rdzę i łatwości ponownego ostrzenia. Okrągła rękojeść z drewna magnolii utwardzanego czarną żywicą epoksydową, zapewnia wygodę uchwytu, długotrwałą lekkość i dobre wyważenie.

Tora - seria ręcznie wytwarzanych noży kuchennych w której połączono doskonałą jakość wykonania znaną z wyższych serii noży Kasumi, z bardzo atrakcyjną ceną. 

Santoku - połączenie tradycyjnego noża szefa kuchni oraz tasaka. Szeroka głownia z krawędzią tnącą z lekkim brzuścem pozwala zarówno kroić ruchem prostym, jak i siekać. Idealny nóż o szerokim zastosowaniu dobrze radzi sobie zarówno z krojeniem mięsa bez kości, jak i siekaniem czy szatkowaniem warzyw oraz owoców. Pozwala na długotrwałe krojenie twardych produktów, bez obawy o zmęczenie dłoni. Profesjonalni kucharze docenią nóż japoński Santoku za możliwość wysokiego i niskiego krojenia. 

Głownia - niezwykle ostra o kształcie Santoku, idealna do wszelakich prac w kuchni. Ostrze wyprowadzono szlifem pełnym płaskim (Full Flat Grind), który gwarantuje świetne właściwości cięcia.

Rękojeść - z drewna magnolii laminowanej czarnym epoksydem. Ergonomicznie ukształtowana, umożliwia długą pracę bez zmęczenia dłoni. Odporna na wysoką temperaturę i agresywną chemię czyszczącą.

UWAGA!
Nóż można czyścić w zmywarce, dla przedłużenia jego żywotności zaleca się jednak mycie ręczne w łagodnym detergencie.

Made in Japan
Kasumi to wiosenna mgła, dobrze znane zjawisko w Japonii, które osiada nad górami i osłoniętymi dolinami wiejskiej Japonii. Wzór na głowni stara się oddać piękno i tajemniczość tego zjawiska. Kasumi produkowane są w japońskim mieście Seki słynącym z wytwarzania najwyższej jakości noży.

Dane techniczne:
Numer produktu: 36841
Nazwa produktu: Kasumi Tora Santoku

Długość całkowita: 295.0 mm / 11.6"
Długość głowni: 165.0 mm / 6.50"
Grubość głowni: 2.0 mm / 0.079"
Długość rękojeści: b.d.
Grubość rękojeści: b.d.
Waga: 100.0 g / 3.53 oz

Materiał głowni: Molybdenum Vanadium high carbon stainless steel
Twardość głowni: b.d.
Szlif ostrza: Flat
Wykończenie głowni: Satin

Materiał rękojeści: Magnolia Wood
Kolor wykończenie rękojeści: Black

Pochwa (kabura): Brak
Akcesoria dodatkowe: Brak

Projekt: Kasumi
Marka: Kasumi
Producent: Sumikama Cutlery mfg. co., ltd. Japonia
Kraj pochodzenia: Japonia

Opracowanie: firma 

 We ship to EU countries.
Kasumi
36841
2 Przedmioty

Opis

Materiał rękojeści
dane do uzupełnienia
Blokada
dane do uzupełnienia
Rodzaj noża
dane do uzupełnienia
Długość towaru w centymetrach
37
Wysokość towaru w centymetrach
3
Szerokość towaru w centymetrach
9
Waga gabarytowa w gramach
166.5
Waga
dane do uzupełnienia
Materiał głowni
dane do uzupełnienia
Długość głowni
dane do uzupełnienia
Grubość głowni
dane do uzupełnienia
Długość całkowita
dane do uzupełnienia
POLECAMY
JAPOŃSKA PRECYZJA CIĘCIA
Szlif głowni
dane do uzupełnienia
Sposób otwierania
dane do uzupełnienia
TYL-Allegro
Nie
phone
phone